Minder Mobielen Centrale

Sociale Dienst

Bosdreef 5A
9080 Lochristi
T 09 355 93 09
F 09 356 95 94
info@ocmwlochristi.be

Klik hier voor een folder van de dienst Minder Mobielen Centrale.

MMC
Klik om te vergroten

Een Minder Mobielen Centrale (MMC) heeft als doel mensen met verplaatsingsmoeilijkheden en een beperkt inkomen, de mogelijkheid te bieden om toch de gewenste verplaatsingen te doen. Om lid te kunnen worden van de MMC moet men gedomicilieerd en woonachtig zijn in Lochristi, verplaatsingsproblemen hebben en mag uw netto-inkomen niet meer bedragen dan 2.313,06 EUR per maand voor gezinnen, 1.734,80 EUR per maand voor alleenstaanden en 1.156,54 EUR per maand voor samenwonenden.

Voor een lidkaart betaalt u jaarlijks 10 EUR (voor 2 samenwonenden betaalt u samen 15 EUR). Voor het vervoer dient er telkens 0,30 EUR per kilometer betaald te worden aan de chauffeur. 

Aangezien het vervoer gebeurt door vrijwillige chauffeurs moet de rit minstens twee werkdagen op voorhand  worden zodat de maatschappelijk werk(st)er een chauffeur kan zoeken die zich op het gewenste moment kan vrijmaken.  Alle ritten moeten via de sociale dienst aangevraagd worden omdat deze worden geregistreerd in een speciaal register zodat men ook in orde is met de verzekering. 

Voor bijkomende informatie kan u zich richten tot Elien Heyse of Bieke Demeester, maatschappelijk werkers

Heeft u interesse om als vrijwilliger te rijden voor de MMC, aarzel dan niet om met Elien Heyse of Bieke Demeester contact op te nemen. (zie ook vrijwilligers)