Poetsdienst

Sociale Dienst

Bosdreef 5A
9080 Lochristi
T 09 355 93 09
F 09 356 95 94
info@ocmwlochristi.be

Klik hier voor een folder van de poetsdienst.

Ons centrum beschikt over een poetsdienst bestaande uit 22 halftijdse poetsvrouwen/-mannen.  Elke oudere (60+) die niet meer in de mogelijkheid is om zelf voor het onderhoud van de woning in te staan en geen beroep kan doen op familieleden, kan een aanvraag doen bij de poetsdienst. Zieken, mensen met een beperking en mensen in een sociale noodsituatie kunnen eveneens op de dienst beroep doen.

De taken van de poetsdienst zijn die taken die tot het normale onderhoud van de woning behoren zoals: stof afnemen, stofzuigen, sanitair en keuken onderhouden, dweilen, schuren, ramen poetsen, …  Het schoonmaakmateriaal dient ter beschikking te worden gesteld door de cliënt.

De poetsvrouwen/-mannen kunnen afhankelijk van de vraag wekelijks of om de veertien dagen langskomen. Zij werken telkens gedurende 4 uren, van 8 u. tot 12 u. of van 13 u. tot 17 u. De bijdrage voor de poetsdienst varieert, afhankelijk van het inkomen. De diensten van de poetsdienst kunnen niet met dienstencheques betaald worden.

Voor bijkomende informatie over nieuwe aanvragen kan u zich richten tot Bieke Demeester, maatschappelijk werkster.

Indien u reeds klant bent van de poetsdienst, gelieve dan voor inlichtingen, vragen of meldingen contact op te nemen met Ann Verbeke via ann.verbeke@ocmwlochristi.be of 09 355 93 09.