Arbeidsbegeleiding

Sociale Dienst

Bosdreef 5A
9080 Lochristi
T 09 355 93 09
F 09 356 95 94
info@ocmwlochristi.be

Klik hier voor een folder van de dienst arbeidsbegeleiding.

Vele werkzoekenden hebben het de laatste jaren steeds moeilijker om een passende job te vinden. Wanneer je dan niet alle troeven in handen hebt, je hebt leefloon en/of je bent al langer werkloos, je hebt geen diploma's of er zijn andere factoren die je beletten om werk te vinden, dan wordt het bijna een onmogelijke opdracht om ooit nog aan de slag te kunnen.

De opdracht van de arbeidsbegeleider of arbeidsbemiddelaar, bestaat erin om samen met de werkzoekende op zoek te gaan naar een passende tewerkstelling. Hiervoor beschikt deze over hulpmiddelen om samen de arbeidsmarkt te verkennen. De arbeidsbegeleidster van het OCMW vertrekt vanuit het standpunt dat jij werk zoekt, rekening houdend met je mogelijkheden en beperkingen.

Bij de dienst arbeidsbegeleiding van het OCMW vertrekt men vanuit de werkzoekende, rekening houdend met zijn mogelijkheden en beperkingen, en gaat men samen op zoek naar werk. Deze dienst is in eerste instantie bedoeld voor de cliënten die in begeleiding zijn bij het OCMW en in tweede instantie voor de werkzoekenden uit de regio Lochristi, Zaffelare, Beervelde en Zeveneken. Uiteraard kunnen werkgevers uit de streek ook steeds hun vacatures doorgeven aan de arbeidsbegeleidster, die dan onderzoekt of er een ‘matching' kan gebeuren en de sollicitatie dan verder begeleidt.

Voor meer informatie of een afspraak kan u terecht bij Katrien Backaert, maatschappelijk werker, op volgende dagen:

dinsdag van 8.30 u. - 12.00 u. en 13.30 u. – 16.00 u.
donderdag van 8.30 u. – 12.00 u. en 15.00 u. – 17.30 u.
vrijdag van 9.00 u. – 11.30 u.

e-mail: katrien.backaert@ocmwlochristi.be 

of telefoneer naar 09 355 93 09 – vragen naar Katrien Backaert.